Bouwdocent Peter Willegers en docent houtbewerking Rick Dokter van scholengemeenschap Winkler Prins zijn hartstikke blij met het mooie weer. Als de zon schijnt kunnen er namelijk metsel-lessen worden gegeven aan de leerlingen van de Praktijkschool.

"Het is een experiment," vertelt Willegers. "Normaal wordt de metselopstelling achter ons rode vmbo-gebouw aan de Raadsgildenlaan gebruikt voor de metsel-lessen van de vmbo-leerlingen die het profiel Bouwen, Wonen en Interieur hebben gekozen. Nu de praktijkexamens achter de rug zijn, werd het hier een beetje stil. Een mooie gelegenheid om de leerlingen van de Praktijkschool de kans te bieden om te ontdekken of metselen iets voor hen is. Maar daarvoor moet het wel droog en niet te warm zijn. Het weer is nu perfect!"

De jongens die vandaag aan het metselen zijn, vinden het wel wat. Het is secuur werk en een stuk minder makkelijk dan het eruit ziet. Touwtje spannen, de specie gelijkmatig aanbrengen en dan de stenen er recht in leggen. Rick Dokter: "Een deel van onze leerlingen kan doorstromen naar de Entree-opleiding. Daar worden ze verder voorbereid op de arbeidsmarkt, of klaargestoomd voor mbo niveau 2. Wie weet worden de jongens die hier vandaag aan het werk zijn later wel metselaar!”